Fläskfilégryta med grönpepparsås

5 portioner

625 g fläskfilé alt. fläskytterfilé
1-2 gula lökar
1 tsk olja
ca 3 hg kantareller eller champinjoner
5 dl Matlagningsgrädde
1-½ msk grönpepparkorn
vitpeppar
salt

Hacka löken och stek den med lite smör, låt den bara svettas, den skall inte ta färg. Lägg läken i en skål.
Stek kantarellerna i en annan stekpanna lagom länge.
Skär fläskfilé i ca 1½ centimeter tjocka skivor och stek dem i lite olja på båda sidor tills de tagit färg.
Tillsätt löken, kantareller och matlagningsgrädden samt grönpepparkorn som du krossat i mortel innan. Låt puttra 10 minuter tillsammans.
Servera med ris eller pressad potatis och en grönsallad med tomat.

Tro det eller ej ett recept från Bert Karlsson, Mitt kök.
Fläskfilé | Fläskfilé | |
Upp