Fläskfilégryta med grönpepparsås

5 portioner

625 g fläskfilé alt. fläskytterfilé
1-2 gula lökar
1 tsk olja
ca 3 hg kantareller eller champinjoner
5 dl Matlagningsgrädde
1-½ msk grönpepparkorn
vitpeppar
salt

Hacka löken och stek den med lite smör, låt den bara svettas, den skall inte ta färg. Lägg läken i en skål.
Stek kantarellerna i en annan stekpanna lagom länge.
Skär fläskfilé i ca 1½ centimeter tjocka skivor och stek dem i lite olja på båda sidor tills de tagit färg.
Tillsätt löken, kantareller och matlagningsgrädden samt grönpepparkorn som du krossat i mortel innan. Låt puttra 10 minuter tillsammans.
Servera med ris eller pressad potatis och en grönsallad med tomat.

Tro det eller ej ett recept från Bert Karlsson, Mitt kök.

Kommentera här: